Muuttovalmis koti

Hei kaikki blogin seuraajat. Edellisestä päivityksestä on kulunut hetki ja tähän väliin on kiireiden lisäksi mahtunut mitä kummallisimpia tapahtumia, postilakosta alkaen. Edellisellä kerralla laitettiin hieman listaa mitä Sievi-taloilla oli vielä korjattavaa, mutta nyt on kaikki viat korjattu. Tässä hieman tarinaa viimeistelystä.

Timpurien viimeistelyt


Sieltä täältä korjailtiin hieman maalipintoihin tulleita jälkiä. Mitään suuria maalausurakoita ei jouduttu tekemään uusiksi. Saunassa viimeisteltiin valojen upotus ja niistä tuli juuri niin kauniit kuin oli suunniteltu. Makukysymys, mutta kyllä selkänojaan upotetut ledit tuovat lämpöhaapasaunassa, jossa pronssisävyinen puolilasiseinä, aivan erinomaisen tunnelman.


Viimeinen iso homma oli listoitus ja se sujui ilman ongelmia. Listaa jäi yli metrikaupalla, siis kymmeniä metrejä! Tulkaa siis kysymään, jos tarvitsette valkoista jalkalistaa! Onneksi saimme nämä kaikki ylijäämämetrit varastoitua luovalla varastointijärjestelmällä, jossa listat menevät katon rajassa. Hylly-kannattimet joiden päällä listat on varastoituna, ovat Ikean Algot varastointi järjestelmää. Varaston perällä oleva hylly on Motonetin järeä 900 kilon kantavuuden omaava valmishylly.Sievitalon viimeistelijät toimivat tosi ammattimaisesti korjauksien suhteen ja oma-aloitteisesti korjasivat myös vikoja, joita emme huomanneet. Isot propsit näille muiden jälkien siivoojille!Talon pienin allas ja suurin murhe...


Suurin murhe loppuviimeistelyssä oli kylpyhuoneen vessan yhteyteen asennettu lavuaari, joka oli aivan liian suuri ja jotain mitä emme halunneet. Halusimme kapean ja kulmikkaan, mutta saimme leveän ja pyöristetyn. Ongelmaksi muodostui se, että pienemmässä on kiinnikkeet eri tavalla ja eri kohdassa, joten jo seinään pultattuja kiinnikkeitä ei voitu käyttää ja sehän tarkoitti laattojen vaihtoa ja vesieristyksen uudelleen tekemistä kyseisten laattojen kohdalta. Hommahan olisi ollut liian helppoa, jos meitä olisi uskottu, että kumpaakaan väärän altaan L-kiinnikkeistä ei voi käyttää oikeassa altaassa, mutta koska tässä kohtaa oli talotoimittajalla joku hoppu, ja yllättäen meidän vastaava Sievitalojen puolelta oli vaihtunut, vaihtoivat he ensin yhden laatan ja pari viikkoa myöhemmin sitten sen toisen laatan... Laattamies oli kuitenkin erittäin ammattitaitoinen ja  vesieristeet pysyivät kunnossa.

Lopulta lavuaari nro 2 asennettiin, se oli kyllä oikean kokoinen, mutta nyt muoto oli väärä. Tilasimme kulmikkaan, saimme pyöreän.  Tällä hetkellä (maaliskuu 2020) odotamme vielä Sievitalojen vastausta asiaan. Että sellainen "pikku"allas.


Sähkö- ja lvi-työt


Sähköjen viimeistely tehtiin kahdessa osassa. Ensimmäisellä kerralla laitettiin kaikki pistorasiat ja lämmityselementit, joihin ei ole tulossa Schneiderin Wiser-järjestelmää.  Schneiderin toimittamat älykkäät kytkimet olivat vielä tässä vaiheessa postilakon ja joululomien takia matkalla kohteeseen.

Jos ei oteta huomioon kylppärin altaan tapausta, niin lvi-työt menivät ilman ongelmia ja saatiin lopulta myös ilmanvaihtokin kytkettyä päälle. Lattialämmitys oli ollut jo aikaisemmin päällä. Pientä murhetta on aiheuttanut Nilanin EC9 poistoilmalämpöpumppu ja erityisesti sen lämminvesivaraaja. Siitä kun on loppunut lämmin vesi jo lapsen kylpyammetta täytettäessä. Nyt pumpussa pitäisi olla paremmat asetukset. Onneksi on naapuri, jolla on tismalleen sama kone.

Lopulliset sähkötöiden viimeistelyt saatiin tehtyä tammikuussa. Tässä kohtaa tehtiin vielä viimeisiä muutoksia sähköihin, esim. turvakameralle tarvittiin yläpohjaan pistorasia kuivaan tilaan. Tämän kun olisi tajunnut hieman aikaisemmin, niin olisi ollut helpompi vetää johdot... Lisäksi tiedossa oli että ulkokaapeleita piti pidentää noin 10 metrillä ulkovaloja varten.Kommentit

  1. Onpas teillä ollut taitava timpuri. Sauna näyttää upealta, kuten sanot korostaa sitä pronssista väriä tuossa puussa. Meillä vasta alkaa saunaremppa, niin tulin tänne ihastelemaan muiden lopputuloksia ja hakemaan ideoita. https://www.nordtimpurit.fi/palvelut

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viimeisiä viikkoja viedään

Talomallin valinta