Maanrakennus vauhdissa

Me valitsimme lopulta maanrakennusurakoitsijaksi vihtiläisen Maanrakennusliike Heikki Alander Oy:n. Ja vielä ei ole tarvinnut valintaa katua. Kilpailutimme siis maanrakennuksen yhdessä tulevan naapurimme kanssa ja yhteistuumin päädyimme Alanderiin. 

Naapuritontin kanssa saman maanrakennusurakoitsijan valitsemalla saimme myös säästöä ja helpotusta pienen tontin aiheuttamiin pulmiin. Meidän ei esimerkiksi tarvitse turhaan kuljetella kaikkea käyttökelpoista pintamaata pois, vaan tilaa tarvitessamme meidän kasa oli hetken naapuritontilla ja nyt puolestaan heidän multansa on meidän tontillamme.Mahtavat naapurit siis meillä!

Maanrakennus alkoi 23.5 pintamaiden poistamisella, tässä vaiheessa vietiin yksi kuormallinen maata tontilta pois. Mies piti tässä kohtaa yhden kesälomapäivistään ja oli auttelemassa tontilla mittamiehenä. Säästöä meille yhden lapiomiehen palkan verran.

Seuraavaksi tontille ilmestyi multakasan kaveriksi sorakasoja ja läjä tarvikkeita.

Ja maahan saatiin suht kivuttomasti viivytyskaivot jne. Suurin yllätys oli vesiliittymän muuttunut paikka. Rakennuslupahakemukseen annettujen tietojen ja todellisen sijainnin välillä oli n. 3 metrin heitto. Työmaalta siis pikainen puhelu LVI- suunnittelijalle ja tämä ei onneksi aiheuta meille mitään ongelmia jatkon suhteen.

Kommentit

  1. Meillä on myös meidän perimä tontti täällä Jyväskylän suunnilla ja olemme miettineet sinne rakentamisen aloittamista. Juuri oikeastaan olemme selvitelleet eri maanrakennustyöfirmoja ja pyydelleet heiltä tarjouksia urakoista. Teillähän on näköjään hyvin lähtenyt hommat käyntii! Tsemppiä rakennusprojektiin.

    VastaaPoista
  2. Hienoa, että naapureiden kanssa sujuu hyvin. Meilläkin on onneksi mukavat naapurit. Meille viime vuonna tehtiin kotimme eteen maanrakennus betonimurskasta ja emme siis voineet pitää autoamme meidän kotimme edessä. Naapurimme oli niin mukavia, että saimme pitää autoamme heidän pihassaan.

    VastaaPoista
  3. Hyvä, ettei vesiliittymän eri paikka aiheuttanut teille mitään ongelmia. Meillä pitäisi perustustyöt alkaa ensi vuoden puolella. En jaksaisi odottaa, että pääsemme rakentamaan. https://www.jarvioy.fi/maanrakennus

    VastaaPoista
  4. Meillä on myös täällä Turun seudulla meidän pitkäaikainen suunnitelma lähtenyt liikkelle, eli ikioman talon rakennus. Meillä kävi juuri suunnittelija käymässä meidän tontilla katselemassa tarkemmin paikkoja maanrakennusta varten. Mielenkiintoista, että se on noin tarkkaa, että jos esimerkiksi vesiliittymä on eri paikassa kun on luultu, voi se vaikuttaa todella suuresti koko suunnitelmaan. Paljon tsemppiä teille kuitenkin rakennusprosessiin ja onneksi kaikki on mennyt tähän asti hyvin!

    VastaaPoista
  5. Jännä, että vesiliittymän paikka heitti noin paljon. Meidänkin tontilla on alkamassa maanrakennus nyt keväällä. Innolla odotamme projektin alkua. Tässä yksi firma, jota harkitsemme urakkaa toteuttamaan.

    https://www.talonpohjat.com/palvelut/maanrakennus

    VastaaPoista
  6. Tsemppiä teidän projektille. Veljeni rakennutti omakotitaloa, missä maanrakennustyöt sujuivat muuten sujuvasti. Ainoa asia, missä jouduttiin turvautumaan hieman erikoisempaan työvälineeseen oli telekaapeleiden veto tien ali tontille. Työ tehtiin tunkkauksella tien ali ja tämän avulla saatiin telekaapelit vedettyä tontin rajaan asti. Mielenkiintoista, että tietä ei tarvinnut avata. https://www.maarakennus-jussila.fi/paineilmamyyra

    VastaaPoista
  7. Mielenkiintoista lukea maanrakennusprojektistanne, koska meillä on myös maanrakennus alkamassa Haminan seudulla. Tekikö maanrakennusliike myös kaikki kuljetukset vai tilasitteko kuljetuspalvelut erikseen. Hienoa, että teillä on mukavat naapurit joiden kanssa voi myös tehdä yhteistyötä myös rakentamisessa. Ystävämme ovat suositelleet seuraavaa kuljetusliikettä. https://www.kuljetuskm.com/kuljetuspalvelut

    VastaaPoista
  8. Hei, mukavaa lukea maanrakennusprojektistanne, kun ystäväperheemme on juuri samassa tilanteessa. Teillä on käynyt todella hyvä tuuri naapureiden suhteen, onneksi olkoon! Tällä hetkellä muuten ystävämme ovat maanrakennuksessa siinä vaiheessa, että on aika asentaa jätevesijärjestelmä. https://www.maanrakennuspajunen.fi/maanrakennus

    VastaaPoista
  9. Hyvä että on sattunut naapurit, joiden kanssa yhteispeli toimii. Kokemuksesta voin sanoa, että tekee elämästä pidemmälläkin aikavälillä huomattavasti mukavampaa. Meilläkin on suunnitelmissa aloitella keväällä maanrakennustyöt uuden autotallin perustuksia varten täällä Kirkkonummella.

    https://www.kaivuripalvelulevonius.fi/maanrakennus

    VastaaPoista
  10. Mielenkiintoista seurata näitä projekteja. Meillä myös alkaa talon rakentaminen ensi vuonna. Sitä ennen ajattelimme vielä hoitaa luontoselvitykset kuntoon. Tehtiinkö teillä sellaista ennenkuin aloititte rakentamisen? Hyvä että naapurit ovat mukavia ja homma pelittää!
    http://www.faunatica.fi/

    VastaaPoista
  11. Hyvä että homma pelaa naapureiden kanssa. Oliko vaikea löytää sopiva urakoitsija? Tutulla alkaa nyt maanrakennus lähiaikoina, mukava seurata sivusta kuinka homma etenee. Tulee aivan omat rakennusajat mieleen. Aikamoinen tuo vesiliittymän 3 metrin heitto kyllä.
    https://www.koneurakointipykalisto.fi/maanrakennus

    VastaaPoista
  12. Kiva juttu, kun jaoit tästä. Aina sitä oppii uutta. Tuttavalla myös on muutaman rakennustyöt meneillään. Kertoi, että seuraavaksi heille on tulossa telekaapeleiden alitus tontin vierustalle. Mukavaa, kun voi tästä ikkunasta ainakin seurata hieman työn kulkua. https://www.maarakennus-jussila.fi/paineilmamyyra

    VastaaPoista
  13. Meillä oli myös maanrakennusurakkaa tiedossa. Kyseessä on ahdas kohde, kun täytyisi salaoja remontoida eli tarvitaan ammattilainen, jonka erikoisalaa ovat ahtaat kohteet. Etsinkin tässä juuri tietoa erilaisista maanrakennusprojekteista, joten kiitos myös omasi jakamisesta, vaikka tästä projektista onkin nähtävästi jo tovi vierähtänyt. https://www.maansiirtoespoo.fi/palvelut

    VastaaPoista
  14. Mielenkiintoinen kuvaus maanrakennuksesta. Hyvä vinkki käyttää samaa maanrakennusurakoitsijaa naapurin kanssa. Meillä on myös maanrakennuspalvelut haussa, kun pitäisi uudelle rakennukselle aloittaa maanrakennustyöt vielä enne lumien tuloa. https://www.hinauslevainen.fi/koneurakointi

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muuttovalmis koti

Ensimmäisiä sisustushankintoja