Tavoitteena turvallisuus

Kesälomat alkavat olla takana ja raksa on taas herännyt henkiin lattiarakentamisen osalta. Tästä kuitenkin lisää kuvia ja juttua seuraavassa postauksessa. Nyt haluaisinkin keskittyä siihen mitä saimme aikaan tässä kesälomien aikana ja minkälaisia päätöksiä kodin turvallisuuden ja tekniikan kanssa ollaan tehty.

Pohdittiin kesälomilla paljon kodin turvallisuutta. Ennen kuin raksaovi oli asennettu, niin ensimmäiset uteliaat koiranulkoiluttajat olivat talossa sisällä asti katselemassa. Onneksi naapuri oli tällöin ajamassa heidät pois, kiitos siitä. Meillä oli ennen lomia yhteystyökuvioiden neuvottelua Abloyn kanssa ja nämä saatiin vietyä loppuun kesän aikana. Nyt meille virallisesti tulee taloon Abloyn Yale Doorman älylukot ja Yalen hälytinpaketti ja olemme innoissamme tästä yhteistyöstä.


Miksi juuri Yale Doorman älylukko?


Markkinoilla on monia erilaisia ja eri tarkoitukseen sopivia älylukkoja, mutta mielestämme Yale oli kaikista monipuolisin ja parhaimpia käyttäjien palautteita saanut tuote Suomessa. Yksi suurista valteista tietenkin oli että Yale on Abloy yhtymän omistama tuotemerkki ja lukkorungot valmistetaan Suomessa (Abloy Secured).

Me halusimme että lukossa ei ole enää avaimen reikää, ja oven saa auki niin puhelimella kuin tägillä tai numerosarjalla. Tällainen mobiliteetti on meille tärkeää, ei vaan siksi että teemanamme on älykoti, vaan sellaisen perusarjen mukavuuden kannalta. Postinkantaja kun tuo paketin, niin soitto ja voin avata varaston oven hänelle ja tietenkin kameroista voin valvoa, että toimitus onnistuu. Kouvolan asuntomessuilla oli muuten todella monessa kohteessa ainakin ulko-ovessa Yale Doorman.


Miksi sitten Yalen hälytinpaketti?


Meille koko älykotikonseptissa on ollut tärkeää, ettei mitään ylimääräistä sähköjohdotusta tarvitse tehdä sähkösuunnittelun aikana, jonka perusteella olemme karsineet monet eri valmistajat ulos. Haluamme järjestelmistämme modulaarisia, helposti vaihdettavia ja ylläpidettäviä. Näin ollen Yalen hälytinpaketti sopi tähänkin ajattelumaailmaan täydellisesti. Ainoastaan keskusyksikkö tarvitsee verkkovirran (varmistettu akuilla), muut järjestelmän osat ovat langattomia ja paristoilla toimivia. Järjestelmää voi milloin tahansa laajentaa kun tarvetta tulee lisää. Lisäksi tietenkin on mukavaa että älylukot juttelevat tämän järjestelmän kanssa mutkattomasti ja ovat näin myös osana hälytinjärjestelmää.

 Me emme myöskään lopulta innostuneet valmiista turvapalveluista ja kuukausimaksuista, mitä monet hälytinpakettitarjoajat mainostavat. Yritämme parhaamme mukaan pitää asumiskulut hallinnassa :D

Näihin Yalen paketteihin kun lisätään vielä pari turvakameraa ulos, niin uskomme että turvallisuus on kohdillaan meidän tulevassa kodissa! Innolla odotamme loppusyksyä, kun  pääsemme asentamaan tuotteet!

Turvallista syksyä kaikille!


*Kirjoitus toteutettu yhteistyössä Abloyn kanssa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muuttovalmis koti

Viimeisiä viikkoja viedään

Talomallin valinta