Talomallin valinta


Taloprojektimme lähti aikoinaan liikkeelle haaveestamme päästä asumaan yksikerroksiseen kotiin. Olemme mieheni kanssa vuosien varrella asuneet niin kerros-, rivi- kuin paritalossakin. Kerrostalossa rakastimme yhdessä tasossa olemisen helppoutta. Rivi- ja paritalon valtteja oli oma pieni piha. Rappusten viemää tilaa opimme vuosien varrella kuitenkin vihaamaan ja paritalon 1500m2 piha oli meille jo liian suuri.

Tontillamme on kokoa ”huimat” 620m2 ja rakennusoikeutta 120m2. Talomallin valinta osoittautui hankalaksi kuitenkin lähinnä tontin muodon eikä koon vuoksi. Monia talomalleja sovittelimme tontille, mutta joko pohja ei ollut toimiva tai autokatosta ei enää saatu mahtumaan tontille. Sievitalojen edustaja Ulla Suomala teki todella hyvää työtä kollegoidensa kanssa ja lopulta päädyimme heidän Visakoivu 121 mallinsa pohjaan.


Tällä hetkellä mietimme mallipohjaan viimeisiä muutoksia. Olemme nyt mm. muuttaneet ikkunoiden kokoja, yhdistäneet kaksi vaatehuonetta yhdeksi isommaksi vaatehuoneeksi, lisänneet korotetun katon tupakeittiöön ja muuttaneet kattokaltevuuden. Tässä vaiheessa otin myös yhteyttä Deia Designin sisustussuunnittelijaan Outi Kallioon ja pyysin ammattilaisen apua etenkin eteisen ja päämakuuhuoneen toimivuuden varmistamiseen kalustesijoittelun, oviaukkojen jne. kannalta. Ensi viikolla tapaamme ensimmäisen kerran kasvokkain Outin kanssa ja pääsemme ratkomaan näitä alkuvaiheen pulmia yhdessä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Meillä on rakennuslupa!

Tavoitteena turvallisuus